Funderar faktiskt på att gå å sova nu!

Gillar INTE söndagar, alls! Tycker inte om att veta att man ska kliva upp dan efter, tycker inte om att vara själv heller! Samtidigt så orkar man inte vara social, helst vill man bara att nån ska finnas i samma rum, utan att för den delen prata så mkt.. jo, tro det eller ej jag gillar oxå att vara tyst ibland! Ikväll har jag inte ens orkat se film, MEN VILKEN JÄKLA TREVLIG långhelg jag har haft i Umeå, tack alla inblandade!!! :)

uppehåll..

Nu drar vi på brännbollen å än så regnar det inte!!!!

HELG!

Hänger i Julia och Kerstins lägenhet, julia jobbar, det regnar ute, å jag tror att jag hoppar ner i badet en sväng! Känns som en bra inledning på helgen :)

Första dagen i Umeå avklarad!


kvällsmänniska!

Har träningsvärk i magen, har även snickerskaka i magen! Är oxå skitpeppad på helgen, ska bli riktigt nice!
Pengar på kontot imorrn oxå, kan det bli bättre ;)

SÅ SKÖNT!

Har sprungit med Ida ikväll för första gången på två veckor, nu är jag ÄNTLIGEN kvitt min förkylning! Sprang inte superlångt å inte supersnabbt men det kändes faktiskt ALDRIG jobbigt, jag som har gruvat mig som rackarns.. helt i onödan! Nu ska jag försöka röja lite här hemma.. ser inte riktigt klokt ut, ingen är välkommen just nu, haha.. Är råpeppad på nästa helg som ska tillbringas i Umeå på brännbollsyran! Förra året måste det ha varit supervarmt för jag hade då klänning på mig :) Får väl hoppas på värme i år oxå!


Jobb!

 

Så här pigg såg jag ut vid ca 04:30 imorse ;) Hade faktiskt riktigt trevligt på jobbet även om det inte syns här! Nog för att jag just här var lite sliten om jag ska vara ärlig.. men det gick riktigt bra att hålla sig vaken hela natten!

 

Är dock ett vrak nu! Hoppade i duschen, och vad glömmer jag inte, jo ATT SKÖLJA UT MITT BALSAM! Så det slutade men att jag fick gå till OK för att köpa snarr med BALSAM I HÅRET!!!

Väntar nu på att Ida kommer hem från jobbet.. ska ta å skölja ur håret så länge ;)

Trevlig helg!


Måste bara avreagera mig lite, jag är så shoppingssugen så jag tror jag dööööööööööööööööööööööööööööööööööööör!!!!!!!!!! Kan nån ge mig mer cash plz.

.

Plugg...

Tänkte bara delge er lite av min kväll i kväll handlar om :) Idag har det riktigt tokregnat men nu skiner solen och jag och ida fick oss tillslut en skön prommis, är lite ledsen att jag inte är tillräckligt pigg för att springa än... men nästa vecka då jäklar!

Här kommer ett utdrag ur en svensk artikel...

Aim. The aim of this study was to investigate the associations between environmental and organisational factors as well as resident and caregiver characteristics in nursing home wards with a high respectively low prevalence of residents with violent behaviour.

Background. Earlier studies have indicated that different factors are related to violent behaviour among residents living in nursing homes, such as environmental and organisational variations, and resident and caregiver characteristics. However, few studies have simultaneously examined the relationship between these factors.

Results. In HPWs, the prevalence of behaviour and psychiatric symptoms, residents needing assistance with dressing and psychological workload were found to be higher, while job satisfaction was lower compared to LPWs. This study has also shown that caregivers in HPWs had less experience of working with older people and they experienced their working climate as less positive. Furthermore, HPWs had more residents, lower caregiver-to-resident ratio and longer corridors, and caregivers in these wards experienced more difficulties to supervise the residents.

Conclusion. This study has shown that the prevalence of residents with violent behaviour is significantly associated with other behavioural and psychiatric symptoms and ADL (activities of daily life)-functions, as well as caregivers’ experiences of job satisfaction and psychological workload.
Relevance to clinical practice. This study underlines the importance of a multifactorial approach to understand the prevalence of violent behaviour, including the physical environment, organisational factors, as well as characteristics of the resident and the caregiver.


Jag hoppade över några bitar ur denna sammanfattning.. men ni kan ju titta på det här å tycka synd om mig, för detta är bara en bråkdel :P
Tack å bock!

Sånt här...

.. har jag pysslat med i helgen när jag har varit sjuuuuuk,,
ganska roligt faktiskt! Egentligen så satt jag och surfa hela dagen igår för att hitta den perfekta kavajen/blazern/koftan/bolero (fast jag tycker att såna är fula på mig) som ska passa till en mönstrad maxiklänning, och den ska helst vara typ ljusbeige.. tur jag har några veckor på mig för än har inget dykt upp.. tacksamma förslag tas mer än gärna in ;)


Hittade lite annat smått och gott som mer än gärna kan få fylla min garderob!
Bildkvallan blev sådär.. är inget proffs på det här direkt men man ser nog på ett ungefär ;)

 

 

 

 

 


Jävligt less!

Vaknar, tänker OTRIVIN! Detta är inte likt mig, händer inte speciellt ofta vill jag lova... ena näsborren lättar,
harklar samtidigt slem.. fy f-n... tror kanske att den andra borren är på väg upp snart..
6 dagar har det pågått och jag känner ingen förbättring.. vad är detta?
När hände det sist?!?!
Har inte tränat på en vecka, har redan ont i ryggen! Hur ska detta sluta,
tur att solen tittar fram även idag, underlättar ju iallafall..
Känner mig som den största klagomostern ever men
ack det är skönt att lätta på

Synd!

Att skolan har så riviga papper på toan så att jag kommer att snyta sönder näsan!! Snacka om långdragen förkylning!!!!


Floweeeeeeeers.........

 

Tänkte ni skulle få se vad jag beställde hem från H&M för några månader sen, jag ska vänta tills det är sommar på riktigt.. kanske sätter upp dom till 1a juni sen ska jag njuta av dom hela sommaren! Har gått och blivit förkyld IGEN!! Verkligen inte likt mig.. är ju bara några veckor sen sist.. gissar att Stina är boven!
Slog upp FB för en stund sen och fick se en underbar bild på en underbar liten färsk pojke, Grattis Lella å hela familjen!


Gissar för övrigt att jag inte behöver säga vem som skriver eftersom syrran verkar ha bytt ut mig mot bullbak och annat..

Natti Natti

 

 

 

 

 


Måndag

Har en sån där dag när man inte får något gjort, eller jag har gjort några vettiga saker, skickat mail som jag borde gjort för länge sen, lagat mat (återkommer till det) och gått en promenix med käraste Ida! Men att läsa de där hurvliga artiklarna eller att dammsuga som ju för övrigt går såå fort, det vill sig bara inte...

Har gjort en av mina favvo rätter idag, en som jag har konstruerat alldelens själv och har fått följa med i några år... nu låter det som att jag ska delge nåt superavancerat recept, men så funkar inte min matlagning ;)

Jag gör en pytt i ugnen som består av stänger/klyftor gjorda av;
Potatis
Palsternacka
Morötter
Rödlök
Vitlök
eller vad man har hemma, rödbetor är supergott i, men det äter jag bara när jag hittar dom i mammas trädgårdsland!

Sen klipper jag på bacon och strör över lite fetaost och peppar efter behag!

Har aldrig samma tid eller ugnsvärme, det får man prova sig fram.. 175 grader skulle jag tippa, det blev bra idag iallafall.  Slänger med en bild av mitt senaste skoinköp

 

Inte bara råfräscha utan utomordentligt sköna oxå!

Ska försöka sno ihop lite bilder ifrån helgen att lägga ut sen, det var sååå roligt tillsammans med rackarns många andra 85:or..

/AnnaHildurKristinaFagerman


Tips!

 

Provade en jättefin klänning igår på Lindex, den kostar enbart 399kr och sitter superfint och har jättefint fall! Dock är jag inte gjord för denna urringning så jag ger bort tipset till nån annan :)

/A


Middagstips!

Sitter och äter typ världens enklaste mat, men det blev supergott! Har som vanligt inte följt nåt recept utan bara snört ihop lite på måfå ;)

Du behöver till två portioner;
1 laxfile (eller två om man vill det..)
Räkor (inget måste..)
wokgrönsaker eller broccoli
spagetti
en snutt grädde..

kubade laxen och la in den i ugnen på typ 150grader..
kokade samtidigt spagetti, i slutet hällde jag i grönsakerna..

när laxen bubblar vitt är den klar, sen snörde jag ihop allt tillsammans med grädden, citronpeppar, vitpeppar och salt!
Klart! tog ca 13 minuter :)

Mums!

Nu kurs som börjat idag.. vetenskaplig teori.. weeei, eller så inte!

//Anniebannie

RSS 2.0